Naast elkaar samenwerken

Heb jij als kunstenaar zin om je collega’s in het Zutphense te ontmoeten?
Samen, ieder op zijn eigen wijze (stijl- of materiaalkeuze etc.) aan een in onderling overleg gekozen thema te werken?

Elkaar (beter) leren kennen, sparren, stimuleren met uiteindelijk een gezamenlijke expositie rond het gekozen thema als eindresultaat, dat is onze bedoeling.

naast elkaar samenwerken

Fred en Peter aan de koffie

Even kennismaken

Wij, Peter de Jonge en Fred Morssink, zijn sinds kort lid van het KCZ.
We zijn benieuwd naar onze collega’s en we willen graag het contact onderling en met de stad aanhalen.

Peter: “Als docent beeldende vorming (MOA/B Tilburg, MA) zocht ik in mijn werk steeds naar nieuwe werkwijzen en technieken om me in uit te drukken. Ook nu ik weer in mijn atelier in Zutphen aan het werk ben, benader ik mijn thema’s op uiteenlopende wijzen. Contacten met andere kunstenaars heb ik steeds als positief ervaren en die contacten wil ik graag uitbreiden.”

Fred: “Rond mijn 50e verjaardag heb ik mezelf een paar workshops van Siegfried Woldhek cadeau gedaan. Sindsdien ben ik weer meer gaan schilderen. Hoofdzakelijk portretten in waterverf. Daardoor heb ik, na 20 jaar leiding geven aan allerlei veranderingsprocessen binnen grote organisaties, besloten om weer opnieuw naar school te gaan; ik ben nu tweedejaars student aan de klassieke academie voor figuratieve beeldende kunst te Groningen. Ik zie ernaar uit je te ontmoeten en hoop dat ik door ons gemeenschappelijke thema, of door jou, uitgedaagd word een ander pad dan ‘koppen’ en ‘waterverf’ in te slaan.”

Hoe zien we het voor ons

We beginnen met niets: geen thema, geen bekende collega’s, geen subsidies of sponsoring, geen afspraken, geen exporuimte. We gaan het allemaal samen organiseren/realiseren.

De eerste stap is bovenstaande uitnodiging en jouw respons die daar hopelijk op volgt.
Half februari halen we het net op van collega’s die hun interesse hebben kenbaar gemaakt. Begin maart volgt dan de aftrap: met zijn allen, bij een kop koffie, bespreken we welk thema we willen aanpakken. Wat er allemaal nog meer geregeld moet worden om later te komen tot een expositie krijgt dan ook aandacht.
Daarna gaat ‘ieder voor zich’ aan het thema werken om uiteindelijk tot een zelfstandig kunstwerk te komen. In deze fase is het wellicht leuk, of zelfs interessant, om met andere ‘lotgenoten’ je werk te laten zien en je voortgang te bespreken. Wellicht stokt het even of kom je uit jezelf niet tot iets bijzonders? Nodig dan één – of meerdere – van het clubje bij je uit voor de koffie!

En dan werken we natuurlijk toe naar de expositie. Vragen over plaats, reclame, ruchtbaarheid, (sociale)media, opening, fondsen etc. We zoeken samen naar een vorm van onze expositie. Hopelijk is die gezellig en succesvol en brengt hij ons als Zutphense kunstenaars dichter bij elkaar.


Zin in?

Heb je er zin in om op basis van bovenstaande werk te maken en elkaar te ontmoeten?

Schrijf je dan in door een mailtje te sturen naar 
info@kunstconnectiezutphen.nl
onder vermelding van ‘Naast elkaar samenwerken’.

Doe je alvast een themavoorstel? Heb jij mogelijkheden om een grotere groep mensen te ontvangen? Meld het, dan kunnen we hier rekening mee te houden.

Hopelijk tot ziens; praten we verder bij een kop koffie…

Peter en Fred