Nu te zien in Dat Bolwerck

I’M NEW HERE – Gijs Müller

Opheffen van de barrière tussen tentoonstellingszaal en openbare ruimte. Bij I’M NEW HERE gebeurt dit. Er wordt werk getoond van de Zutphense kunstenaar Gijs Müller (NL, 1971). 26 april / 23 juni 2024

Vanaf 1 april verandert Zutphen langzaam in een openbare tentoonstellingszaal. Het werk van kunstenaar Gijs Müller zal opduiken op onverwachte plekken.

Op 26 april vindt vanaf 20:00 uur de opening van de tentoonstelling I’M NEW HERE plaats binnen de muren bij Dat Bolwerck.

In I’M NEW HERE zien we hoe kunstenaar Gijs Müller zijn reflecties op zijn persoonlijke leven beeldend invult. De grafische werken die getoond worden hebben een intiem karakter en gaan over persoonlijke gevoelens waarin iedereen zich kan herkennen. De kunstenaar observeert, herkent, adopteert en herinterpreteert: alles kan een beeld zijn. Müller treedt zo op als reporter van de ziel, van zichzelf én van ieder ander.

Het programma

De mens als reflector van de realiteit, de magie en laagdrempeligheid van makerschap, en artistieke autonomie zijn belangrijke onderwerpen voor Gijs Müller. Binnen de programmering komen deze thema’s terug. Onder meer in gesprekken met vakbroeders als Jesse Brinkerhof en Nikki van Onna. In een concert van Nadezda Fillipova en een filmvertoning en gesprek met kunstenaar en filmmaker Guston Sondin-Kung.

Dat Bolwerck wordt tijdens de tentoonstelling de kernplaats voor ontmoetingen tussen bewonderaars, vakbroeders en makers.

Meer info