Theetuin Vierakker: Het ontluiken van de aarde

De drie kunstenaars halen hun inspiratie uit de natuur. De rode draad is de oerkracht en de schoonheid van de ontluikende natuur.

Dit is het thema van de prachtige expositie in de Theetuin te Vierakker. Te zien zijn de abstracte schilderijen van Felix Jansen (1952, Doesburg) , figuratieve schilderijen van Andries Fidder (1954, Zutphen) en in de tuin keramische beelden van Annelies Jansen (1951, Duiven)

Annelies ervaart de vrijheid door te werken met haar handen in de weerbarstigheid van de aarde. In prachtige keramische beelden probeert zij de schoonheid van de natuur te vangen door toepassing van texturen, oxydes en glazuren. De confrontatie met de aarde is voor haar een voortdurende uitdaging, Haar beelden zijn in de theetuin tussen de opkomende bloemen en planten te zien.

De beide schilders laten in de gastvrije ruimte een eigen aanvullende stijl zien.
Andries schildert figuratief. We zien figuren in mooie Victoriaanse jurken en bubbelende petticoats. Ze verbeelden in zachte kleuren het nieuwe begin. Daarnaast zien we strandhuisjes die klaar staan om op te stijgen in een vrolijk palet van kleuren. De werken nodigen uit om de frisse lucht en tederheid van het nieuwe leven in te ademen.

Het werk van Felix is abstract. Hij bouwt zijn werken op met natuurlijke materialen. We ervaren de kracht en de schoonheid van gebarsten aarde en de golven van de zee. Zijn werk typeert hij als “” grounded art”. Een zoektocht naar de oerbron.]

De Theetuin ligt op fietsafstand van Zutphen.Openingstijden zijn in maart en april op de zondagen van 10.00-17.30 Vanaf mei elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.30-17.30 en zondag van 10.00 -17.30. Bij twijfel even bellen. 06-11250614

Zondag 26 maart t/m zondag 14 mei
IJselweg 13 7233 SJ Vierakker

meer info