Duurzaam design met “Groen Goud”

22 Juni – Feestelijke opening winkel goudsmid Kim van IJzendoorn
Sparkle and shine in fair design” – Dat is het motto van goudsmid Kim van IJzendoorn, nieuw gevestigd in het oude centrum van Zutphen. De kleine winkel met open atelier aan de Spiegelstraat past bij het werk dat Kim maakt:

“Het is verfijnd handwerk met een knipoog naar het klassieke. Geen strakke lijnen, maar wel met een heldere vormgeving en vaak met speelse, bewegende elementen er in.” De goudsmid begint te stralen wanneer ze over haar werk en ambacht vertelt. Op zaterdag 22 juni gaat de vlag uit want dan opent ze officieel haar winkel.

Naast haar eigen collectie sieraden zal werk te zien zijn van andere onafhankelijke sieraadkunstenaars. De nadruk in haar winkel ligt op handgemaakt design. “Dat ik ook sieraden van andere juweelontwerpers in mijn winkel tentoon ga stellen vind ik super, er wordt zoveel prachtig werk gemaakt” zegt Kim. Er is onder andere werk te zien van Susanne Bagaya, die een collectie voert van echte blijmakers, en Anneke Bruin die prachtig verhalend werk maakt, uitgevoerd in verrassende materialen zoals porselein.

Van IJzendoorn, opgeleid aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en de Vakschool in Schoonhoven, werkt al jaren met duurzaam gerecycled zilver en goud maar gaat graag nog een stap verder: haar winkel ontvangt binnenkort de keurmerklicentie voor FairminedTM goud en zilver. “Dit is voor mij een grote stap vooruit en maakt me heel trots”. Het keurmerk, opgericht door de ‘Alliance for Responsable Mining’ (ASM), faciliteert en bevordert de duurzame ontwikkeling van ambachtelijke en kleinschalige mijnbouw.

De edelmetalen van FairminedTM die Kim gebruikt voldoen daardoor aan de striktste richtlijnen voor milieubescherming, fair en ethisch werkgeverschap, traceerbaarheid en sociaal-economische ontwikkeling van lokale gemeenschappen.

“Hoe fijn is het om de wereld een stukje mooier te kunnen maken, niet alleen met mijn sieraden, maar ook met het verhaal erachter om zo niet alleen mijn klanten blij te maken maar ook de mensen en het milieu verderop.”


Op zaterdag 22 juni van 10 tot 17 uur is de feestelijke opening van haar winkel in de Spiegelstraat 4 in Zutphen waarbij iedereen is uitgenodigd om de collecties handgemaakte sieraden te komen bekijken onder het genot van een hapje en een drankje. Speciaal voor de opening geeft de goudsmid een eenmalige korting van 10% bij aankoop van een sieraad uit haar eigen collectie en krijgt iedere klant een presentje bij een aankoop.

De winkel is van donderdag tot en met zaterdag geopend, donderdag en vrijdag van 10 tot 17 uur en op zaterdag van 11 tot 17 uur.

Instagram: @kimvanijzendoorn

website: kimvanijzendoorn.nl

Meer van Kim op deze site