De Zomer van Jeanne – Geen tijd verliezen

Museum Henriette Polak in Zutphen organiseert samen met vier andere culturele instellingen ‘De Zomer van Jeanne’, een serie tentoonstellingen over het leven en werk van Jeanne Bieruma Oosting (1898-1994).

Jeanne Oosting voldeed volstrekt niet aan de geijkte vrouwelijke en mannelijke stereotypen; ze was krachtig en kwetsbaar tegelijk. Het verhaal over het leven en werk van Jeanne Bieruma Oosting wordt verteld in verschillende delen, die elkaar aanvullen en versterken. Samen bieden ze de bezoeker het complete verhaal over haar leven en werk. Elk deel is in een ander museum te zien, namelijk in Museum STAAL, Museum Belvédère, Nobilis Centrum voor Prentkunst, Museum Maassluis en Museum Henriette Polak.

In Museum Henriette Polak is een grote overzichtstentoonstelling, met een uitgelezen selectie uit haar veelzijdige oeuvre, aangevuld met foto’s en niet eerder getoonde egodocumenten. Het meeste werk dat bij Museum STAAL te zien is, is afkomstig uit privécollecties, Museum Belvédère in Heerenveen toont haar tijd in Friesland en Parijs, Museum Maassluis haar reizen naast diverse werken over dieren, interieurs en landschappen, bij Stichting Nobilis in Fochteloo is haar grafisch werk en dat van haar vrienden te zien. De prijswinnaars van de Jeanne Oostingprijs 2022 exposeren hun werk in kunstlocatie Rozenstraat in Amsterdam. Verder organiseert Historische Vereniging Beetsterzwaag een buitententoonstelling over Jeanne Oosting in Beetsterzwaag. Zeven maal Jeanne Oosting in ‘De Zomer van Jeanne’.

Van 9 apr 2022 t/m 21 aug 2022

Meer info